56 27-02-2019

Tələbəmiz "Mən Azərbaycanlıyam" intellektual oyununun qalibi oldu

Bakı Dövlət Universitetinin Coğrafiya fakültəsinin I kurs tələbəsi və universitetin Tələbə Gənclər Təşkilatının İdarə Heyətinin üzvü Kəmalə Məmmədova "Mən Azərbaycanlıyam" intellektual yarışmasının qalibi olub.

Telelayihənin 9-cu mövsümünün 1-ci oyununda qalib olan tələbə “Bakı Universiteti”  qəzetinə qazandığı uğurla bağlı danışıb, sevincini bölüşüb: “Yarışmada iştirak etmək üçün əvvəlcə “Facebook” vasitəsilə qeydiyyatdan keçdim və seçim oyununa qatıldım. Həmin mərhələdə 30 sualdan 25-ni düzgün cavablandıraraq verilişə dəvət olundum. Suallar Azərbaycan dili, ədəbiyyat, coğrafiya, tarix, mədəniyyət, incəsənət və ümumi mövzularda idi. Uşaqlıqdan bu yarışda iştirak etmək istəyirdim və hər dəfə televiziyada verilişi izləyərkən özümü orada təssəvür edirdim. Nəhayət ki, mən də iştirak etdim və çox şadam ki, qalib oldum”.

K. Məmmədova diplomat və yazıçı Benjamin Dizraelinin "uğurun sirri məqsədə sadiq olmaqdır" devizini çox bəyəndiyini deyir. Onun sözlərinə görə, bu deviz altında bir çox yarışlarda parlaq oyun nümayiş etdirərək uğur qazanıb.

Qeyd edək ki, "Mən Azərbaycanlıyam" intellektual telelayihəsi Azərbaycan Respublikasının Gənclər və İdman Nazirliyi, Nəqliyyat, Rabitə və Yüksək Texnologiyalar Nazirliyi, Təhsil Nazirliyi və Azərbaycan Televiziyasının təşkilatçılığı ilə keçirilir.

Müvəffəqiyyətin dörd şərti – Yüksək bal toplamış tələbəmiz sadalayır

Özfəaliyyətin fəalları

“Məni mən edən səhvlərimdir”

BDU-da “Milli irsimiz və dəyərlərimiz`` adlı intellektual yarışma keçirilib

BDU-da “Kitabqurdu" klubu fəaliyyətə başlayıb

“Tələbədən tələbəyə”nin təlimçisi fotojurnalistikadan danışıb

Özfəaliyyətin fəalları

BDU-da ilin ən yaxşı tələbələri mükafatlandırılıb

“Məni mən edən səhvlərimdir”

“Özümü sosial həyatdan da təcrid etməmişdim”

İslamda nəfslə mübarizə

“Hər kəs öz yolunu tapmalı”

“Let it be” hansı hekayənin davamı idi?

BDU-nun Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsində intellektual oyun keçirilib

BDU-da intellektual yarış keçirilib

Çox yorulmuşam artıq...

Tərcümə sənətdir, yoxsa istedad?

BDU-nun magistrantı beynəlxalq elmi konfransda çıxış edib

"Uğurlarımın sirri işi sevərək etməyimdədir"

"Gözlərim açılsaydı, ilk olaraq övladlarımı görmək istərdim..."